hej

Jubileumsklinikens Cancerfond delar ut över 12,5 miljoner

Styrelsen för Jubileumsklinikens Cancerfond delade vid sitt senaste möte den 7 februari 2019 ut över 12,5 miljoner kronor till cancerforskning vid, och i anslutning till, Jubileumskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Av det angivna beloppet avser 1,4 miljoner kronor ”forskarmånader för kliniker”, en nyhet för att underlätta för kliniskt aktiva personer vid Jubileumskliniken att koncentrera sig på sin forskning.

Totalt söktes drygt 47 miljoner kronor för olika forskningsprojekt, exklusive forskarmånader för kliniker. Följande cancerforskare har tilldelats projektanslag. Det är namn på huvudsökande som anges. I de flesta av de lite större projekten ingår naturligtvis ytterligare ett stort antal kompetenta och hängivna forskare.
Per Albertsson, Peter Bernhardt, Thomas Björk-Eriksson, Changyan Chen, Eva Forssell-Aronsson, Daniel Giglio, Maria Hedelin, Khalil Helou, Per Karlsson, Max Levin, Sture Lindegren, Maria Ljungberg, Lars Ny, Jan Nyman, Caroline Olsson, Stig Palm, Niclas Pettersson, Gunnar Steineck, Johanna Svensson och Ann Thilander Klang.

Följande cancerforskare har fått tilldelning av medel till forskarmånader för kliniker.
Andreas Hallqvist, Barbro Linderholm, Maria Ljungberg, Jan Nyman, Niclas Pettersson, Karin Petruson och Maja Sohlin.

Se även under fliken "Om fonden".
Fördelningen på projekt och huvudsökande framgår även i dokumentet nedan (pdf).

Logo JKCF

Stiftelsen Jubileumsklinikens